En egen svit

Featured_Room_Stora-Hotellet_UmeåAtt skapa känslan av lyxhotell hemma i det egna sovrummet kräver inte så mycket egentligen. Men tänk igenom före, vad det är på hotellrummet som ger den där speciella lyxkänslan. Hur gör man?

1. Möblera rätt
I ett hotellrum står sängen i centrum. Börja med det. Placera den med gott om utrymme på båda sidor, om du har möjlighet, och matcha med fina sängbord. Använd material i samma färgskala.

2. Sängkläder
Hotell bäddar i princip alltid med vita sängkläder för en fräsch och lyxig känsla. Investera i exklusiva lakan i med blandning av satin och bomull. Själv bäddar jag gärna med örngott som har en vinge och självklart ett fluffigt duntäcke för den där fluffiga känslan.

3. Kuddar
Köp ett par större kuddar som du placerar mot sänggaveln, bakom de mindre, precis som hotellen gör. Förr kunde det vara svårt att få tag i stora kuddar som hotellen ofta har men idag är det lätt att hitta i butikerna med tillhörande örngott. Själv har jag köpt mina på Hemtex och de har i olika prisklasser har jag sett.

4. Överkast
Ett mindre överkast (eller ett normalstort som du viker ner vid fotändan) som inte täcker hela sängen är rätt om du vill få till hotellkänslan hemma. Ett tjockt och härligt sammetsöverkast är att föredra.

5. Tänk igenom belysningen
Satsa på spotlights i taket för takbelysning, läslampa vid sängen och någon annan dekorativ ljuskälla, kanske en golvlampa, i rummet.

7. Rensa ur
Sovrummet – likt hotellrummet – är till för att sova i. Försök rensa ur alla onödiga ting som ger ett stressat intryck, till exempel en stor byrå eller en tvättkorg.

8. Sängborden
Städa på ditt sängbord. Ett städat intryck med enbart fina saker framme ger mer hotellkänsla. En liten glasvas med en vacker blomma i är trevligt att se när man vaknar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s